f
n
m
e 
Home » Stiri si evenimente

Ziua Minerului

2007-08-09

Ziua Minerului a debutat pe 5 august in Valea Jiului prin ample manifestari, care au inceput la Petrosani, in Parcul Central, si au continuat cu lansarea cartii document "Lupeni 1977. Filajul Continua", scrisa de Marian Boboc si Mihai Barbu ca apoi sa se incheie cu o serbare campeneasca organizata de Uniunea Sindicala Mine-Energie Valea Jiului.
Anul acesta, la manifestarile organizate de autoritatile locale de la Petrosani a luat parte europarlamentarul Monica Iacob Ridzi de la PD, Ioan Feurdean secretar general al Federatiei Nationale Mine - Eneregie, Adrian Cojocaru vicepresedinte CNS Cartel ALFA reprezentanti ai sindicatelor miniere din zona afiliati FNME sau LSMVJ cat si reprezentantii CNH Petrosani.
In Parcul "Carol Schreter" din Petrosani, langa statuia minerului, autoritatile locale, administratia CNH, sindicatele si reprezentantii locali ai administratiei CNH au depus coroane de flori in cinstea minerilor care si-au dat viata in greva din 1929, in memoria celor decedati in lupta cu carbunele. Dupa aceasta ceremonie, Uniunea Mine si Energie Valea Jiului a organizat o serbare campeneasca, la Cabana Jiet de pe malul raului cu acelasi nume, la care au participat mineri si familiile acestora.

 
Home » Stiri si evenimente