f
n
m
e 
Home » Stiri si evenimente

DN 66 Petrosani - Herculane

2007-08-09

O problema de mediu sau razbunare politica?

Garda de Mediu Hunedoara a dispus sistarea lucrarilor la DN 66, Petrosani-Baile Herculane, in urma unui control realizat in data de 7 iunie, din care a rezultat lipsa autorizatiei de mediu pentru lucrarile efectuate in raza Parcului National Retezat, informeaza Garda Nationala de Mediu (GNM). Potrivit unui comunicat al GNM, in urma dispozitiilor comisarului general al Garzii Nationale de Mediu, Octavian Popa, reprezentantii Comisariatului general si ai Garzii de Mediu Hunedoara au efectuat un control in data de 7 iunie 2007 la investitia DN 66 Petrosani-Baile Herculane, control care a determinat decizia de sistare a lucrarilor, in baza aspectelor ilegale constatate. Cu toate ca lucrarile la acest drum au depasit zona Parcului National Retezat, GNM invoca lipsa acordului scris al Administratiei parcului.
In fapt, la mijloc este o decizie politica prin care s-a inchis "drumul lui Basescu". Acesti domni din administratia GNM uita ca acest drum are la baza o decizie politica din 1998 prin care Guvernul Romaniei compensa zecile de mi de concedieri, de la minele de huila din Valea Jiului, cu proiecte de dezvoltare si scoatere din izolare a acestui important bazin minier din Romania. Dupa zece ani de promisiuni guvernamentale, singurul proiect mai amplu este oprit.
FNME solicita reluarea urgenta a lucrarilor, la DN 66 Petrosani-Baile Herculane si onorarea tuturor angajamentelor asumate de guvern fata de comunitatiile miniere din Valea Jiului, Oltenia, Maramures, Apuseni, Bucovina Dobrogea etc.

 
Home » Stiri si evenimente